Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A két átló a háromszöget csupa egyenlőszárú háromszögre bontja. Vegyük az egyiket, amiben a szög = 11 fok.
A másik szög is 11 fok. A keresett szög a háromszög egy külső szöge = 22 mivel

van egy szép tétel:

egy háromszög egyik külső szöge = a másik két nem-mellette fekvőnek az összege


vagy kiszámolod a harmadik szögét a háromszögnek, utána pedig a külső szögét.
0

Csatoltam képet. Így is lehet, :)
Módosítva: 6 éve
0