Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
587
Hány kW-os a 100 kg tömegű gokart motorja, ha 2 m/s sebességről 72 km/h sebességre 6 s alatt gyorsul fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 100 kg
v₀ = 2 m/s
v₁ = 72 km/h = 20 m/s
Δv = 18 m/s
t = 6 s
P = ?
-------------------------
Először a gyorsulást számoljuk ki:
a = v / t
a = 18 m/s / 6 s
a = 3 m/s

Az út amit megtett ezalatt:
s = v₀ · t + a / 2 · t²
s = 2 m/s · 6 s + 3 m/s² / 2 · (6 s)²
s = 66 m

A munka:
W = m · a · s
W = 100 kg · 3 m/s² · 66 m
W = 19 800 J

A teljesítmény:
W = P · t --> P = W / t
P = 19 800 J / 6 s
P = 3 300 W = 3,3 kW
0