Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
600
A 80 kg tömegű postásnak a 10 m magasan levő 3. emeletre kell egy 20 kg-os csomagot felvinni. A befektetett munka a postás és a csomag együttes helyzetienergia-növekedése. Mekkora hatásfokkal viszi fel a csomagot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Befektetett munka (összes munka)
Wö=(m₁+m₂)·g·h
Hasznos munka
Wh=m₂·g·h
hatásfok=Wh/Wö·100%=m₂·g·h/((m₁+m₂)·g·h))·100% (egyszerűsítsünk (g·h)-val
hatásfok=m₂/(m₁+m₂)·100%=20/100·100%=20%-os a hatásfok
0