Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek:(:(

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.helyre 5 név kerülhet
2.helyre már csak 4
3.helyre: 3 név lehet
összes eset = 5 ször 4 szer 3 = 60

fagyi:
1.helyre 5 féle fagyi
2.helyre 5 féle fagyi (mert lehet ismétlődés)
sorrend számít = 5 ször 5 = 25


3. feladat a,

összes = 5 ször 4szer 3 = 60
első hely-5 féle
második hely -4 féle mert az első már kilőtt egy számot
harmadik hely -3 féle



b,
12 vel kezdődik
marad 3 féle szám----3 féle

c,
első és utolsó helyre elhasználtunk 2 jegyet, így marad 3 féle a középsőre
0