Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Mi a megoldás? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ab = vektorok hosszát kell megszorozni a közbezárt szög cosinuszával = 5 . 4. cos 55= 11,47

alternatív módszer a skaláris szorzatra: a megfelelő koordinátákat összeszorozni és ezt összeadni:

a(10,-3)
b(-1,5)
ab= -10-15 = -25

a(1,2,5)
b(-1,3,-7)
ab = -1+6-35=-30
0