Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
652
5sinx=-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Gondolom, az alapokat kellene megértened:
https://www.youtube.com/watch?v=ckb5poFkU8w
1

5sinx=-1
sinx = -1/5 (=-0,2)
x = -11,54°
Azaz
360°-11,54° amiből x₁ = 348,46° +k 360° (k∈Z)
180°+11,54° amiből x₂ = 191,53° +k 360° (k∈Z)
0