Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
622
Valaki megoldja? Köszi. :)
4.66-ost kell meg a 4.67-est.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, sürgős, fizika, házi, házifeladat
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
4.66)
Két egész beosztás közötti rész, pl 10 és 20 között 5 egyforma részre van felosztva, ezért 0,2ml-t ér a legkisebb beosztás.
88ml = 1 cm³ víz van benne


4.67)
Felhasználva, hogy a kiszorított víz térfogata megegyezik a belemerülő test térfogatával (Akrhimedesz):
Víz "magassága", azaz a térfogata kő nélkül: V₁=3,3cm³ (első ábra)
Víz "magassága", azaz a térfogata kővel: V₂=4,4cm³ (második ábra)
Ezért a kő térfogata V = V₂-V₁ = 4,4-3,3 = 1,1cm³
1