Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
732
Egy számtani sorozat ötödik tagja 17, hetedik tagja 9. Mennyi az első tag, a differencia és az első tíz tag összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. tag: 17
6. tag: 13
7. tag: 9
Így differenciája 4
1. tagja: 17+4×4=33-as
A 10. tagja: 9-3×4=-3
Első 10 tag összege: (-3+33)×5=150

1