Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvesztés

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Másodfokú egyenlet témakörben a gyökvesztés problematikája mit jelent?
Azt, hogy a gyök alatt nem lehet negatív szám? Illetve a diszkrimináns is ide tartozik még? (mivel ha D kisebb mint 0, akkor nincs valós gyöke az egyenletnek)

Előre is köszönöm, nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, másodfokú, matekmatika, gyökvesztés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Véleményem szerint a "gyökvesztés" csak annyit jelenthet, hogy amikor azt az egyszerű esetet vizsgáljuk:
pl. 'x2'= 16
akkor sokan elfelejtik a kétféle megoldást, vagyis

x = 4 és x= -4


A megoldóképletes tétel pontosan úgy szó, hogy:

HA Diszkrimináns pozitív, vagy nulla, akkor a megoldást a ....képlet adja.
Ha D negatív, akkor nincs megoldás . Így nincs baj a képlettel, mert akkor nem is használható.
0