Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tengerekben élő moszatok

619
Jellemezd a tengerekben élő moszatokat
Zöldmoszatok:.........
Barnamoszatok:.........
Vörösmoszarok:.........
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS HOLNAPRAKELL
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

1
Zöldmoszat: Zöld színű, egysejtű vagy többsejtű, sejtfonalas moszatok, amelyek ugyanazt a zöld festékanyagot tartalmazzák sejtjeikben, mint a magasabbrendű növények. Általában kis rögzítőkészülékeikkel megkapaszkodva telepeket hoznak létre, amelyen egyszerű vagy elágazó ostorok fejlődnek. Sok bennük az ásványi anyag. Víztisztító hatásuk jelentős.

Barnamoszat: A barnamoszatok törzsébe tartozó fajok csak tengerekben (elsősorban hideg tengerekben) élnek, így egy fajuk sem fordul elő Magyarországon. Teleptestük elágazó levélszerű formát hoz létre, amely száz méteres is lehet, így a Földön élő leghosszabb növények a teleptestű barna moszatok.

Vörösmoszat: A vörösmoszatoknak körülbelül 4000 ma élő faja van, ezek rendkívül változatosak lehetnek. A fajok nagy része tengeri, összesen mintegy 200 édesvízi fajuk ismert. Nagyrészt többsejtű, telepes testfelépítésű fajok tartoznak ide, kevés egysejtű is ismert. Telepük fonalas vagy lemezes, a legfejlettebb képviselőiknek levélszerű, szárszerű képleteik is lehetnek, ezek hínárnövényekhez hasonlítanak.
1