Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szénhidrogének

Főoldal » Középiskola » Kémia
946
Egy nyílt láncú szénhidrogén széntartalma 84tömeg%. Mi a vegyület képlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

Vegyünk ebből 100g-ot. Ebben 84 g szén és feltehetőleg 16g hidrogén található. Ez anyagmennyiségre 84/12=7 mol szén és 16/1=16 mol hidrogén, így a C:H arány ebben a vegyületben 7:16 hoz.
Természetesen lehetne 14:32-höz és így tovább, de a vegyület egy nyiltláncú, telített vegyületet említ, ennek pedig az általános képlete CnH2n+2. Ennek pedig csak a 7:16-hoz felel meg, azaz a vegyület a heptán, C7H16.
0

Szia!

Vegyünk ebből 100g-ot. Ebben 84 g szén és feltehetőleg 16g hidrogén található. Ez anyagmennyiségre 84/12=7 mol szén és 16/1=16 mol hidrogén, így a C:H arány ebben a vegyületben 7:16 hoz.
Természetesen lehetne 14:32-höz és így tovább, de a vegyület egy nyiltláncú, telített vegyületet említ, ennek pedig az általános képlete CnH2n+2. Ennek pedig csak a 7:16-hoz felel meg, azaz a vegyület a heptán, C7H16.
0

Szia!

Vegyünk ebből 100g-ot. Ebben 84 g szén és feltehetőleg 16g hidrogén található. Ez anyagmennyiségre 84/12=7 mol szén és 16/1=16 mol hidrogén, így a C:H arány ebben a vegyületben 7:16 hoz.
Természetesen lehetne 14:32-höz és így tovább, de a vegyület egy nyiltláncú, telített vegyületet említ, ennek pedig az általános képlete CnH2n+2. Ennek pedig csak a 7:16-hoz felel meg, azaz a vegyület a heptán, C7H16.
0