Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Egy szám 1/4-ed rèszèből kibontani 13-at,így 39-et kaptam.Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nem jól olvastad a saját írásodat: nem "kibontani", hanem "kivontam'.

Szóval valamiből kivontál 13-at és 39-et kaptál, mi volt a valami? Ugye a 39+13 volt (52).
Azt a valamit pedig úgy kaptad, hogy egy számnak vetted a negyedét. Mi lehet az a szám, aminek a negyede 52?
Számold ki.
0

x*1/4-13=39 /+13
x*1/4=52 /*4
x=208 a gondolt szám
0