Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1634
1. Adja meg az alábbi halmazok unióját, metszetét, különbségét, majd ábrázolja Venn-diagramon!
A = {1; 2; 3; 4; 5} B = {2; 4; 6; 8; 10}
A B = {……………………………………….}
A B = {…………………………}
A \ B = {………………………….}

2. Adja meg az alábbi halmazok unióját, metszetét, különbségét, majd ábrázolja Venn-diagramon! Milyen kapcsolat van A és B halmazok között?
A = {1; 3; 5; 6} B = {1; 3; 4; 5; 6; 8; 10}
A B = {……………………………………….}
A B = {…………………………}
A \ B = {………………………….}

4. Határozza meg a megadott halmazműveletekből az A és a B halmaz elemeit! Ábrázolja Venn-diagramon a halmazokat elemeit!
A = {………………………………………….}
B = {………………………………………….}
A B = {b; e}
A U B = {a; b; c; d; e; f; g}
A \ B = {a; c; d}

5. Határozza meg a megadott halmazműveletekből az A és a B halmaz elemeit! Ábrázolja Venn-diagramon a halmazokat!
A = {………………………………………….}
B = {………………………………………….}
A B = {2; 5}
A U B = {1; 2; 3; 4; 5; 6; 7}
B \ A = {6; 7}

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0