Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Normál eloszlás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
435
Az X normális eloszlású valószínűséfi változó várható értéke 2 és tudjuk, hogy a P(X<7) = 0.8, Mennyi a P(X<12)?

elvileg 0,9535 a válasz, de én akárhogy számolom, nekem 0,9452 jön ki.
Valaki levezetne nekem, hogy kellene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
standardizálni kell


(X -m)/ s = Z
ahol
m-várható érték
s-szórás

(7-2) / s = 0,8441621
s = 5,94091475

Így P( X kisebb 12 ) = 0,953836

ezek az értékek a grafikus kalkulátorral adódtak.

Ha táblázatot használsz, akkor először ott kell megkeresned a 0, 8 hoz tartozó értéket ( nekem a kalkulátor 0,84441621-et adott)
0