Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögsebesség egyenlet megoldás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1293
A kulcsszó a szögsebesség.
A nagymutató szögsebessége vn= 2*PI 1/h
A kismutatóé ennek az 1/12 szerese, azaz vk= PI/ 6 1/h
Pontban 1 óra, a nagymutató pozíciója pn=0, a kicsié pk=pi/6
Lesz egy pont ahol, találkoznak:
pn+vn*t=pk+vk*t
t kivételével mindent ismerünk, már csak az egyenletet kell megoldani. Mivel vn-t és vk-t 1/h-ban írtam fel, a t végeredmény mértékegysége is órában lesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
behelyettesítve:
0 + 2 * PI * t = PI / 6 + PI / 6 * t / *6
12 PI * t = PI + PI * t
11 PI * t = PI
t = 1/11 óra (kb. 5.4545 perc)
1