Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Új ismeretlen bevezetése! Egyenletek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
A feladatok a következők a 2-at kivéve. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
1. feladat:
Legyen y=x²-5
3·x²-11=3·(x²-5)+4=3y+4
y²=3y+4
y²-3y-4=0
y1=4 és y2=-1
x²-5=4
x²=9
x1=3 és x2=-3
x²-5=-1
x²=4
x3=2 és x4=-2
Az ellenőrzést rádbízom.
1

Csatoltam képet.
Hattól kilencig te is kísérletezz! :)
Tudod ez a kísérletezés mutatja legjobban, hogy az egyenlet olyan logikai függvény, amely adott alaphalmazon két kifejezés közti egyenlőségi relációt vizsgál.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet. Ezt a kettőt tedd ki újra kérlek.
Ha úgy érzed segítettem, akkor valamelyik diám alatt jelöld megoldásnak. Köszi!
Módosítva: 6 éve
1