Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Mekkora annak az egyenes hengernek a felszíne, amelynek palástja egy olyan téglalap, amelynek oldalai:a, 7cm és 12,56cm b, 10cm és 2,8cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, rész
a téglalapból kétféleképpen lehet hengert formálni.

1.eset:
7 cm -ből formáljuk a kört és a 12,56 lesz a magassága

7 cm lesz egy kör kerülete, mennyi a sugara?

2 szer r szer 3,14 = 7
r = 1,115 cm

Felszín = 2 db kör területe + téglalap (palást) területe = 2 szer r négyzet szer 3,14 + 7 szer 12,56 = 95,73 négyzetcentiméter

2.eset:
7 cm a a magasság
12,56 ból lesz a kör, mi a sugara?

2 szer r szer 3,14 = 12,56
r= 2

Felszín = 2 szer 2 négyzete szer 3,14 + 7 szer 12,56 = 2208,55 négyzetcentiméter

b, ugyanígy
0