Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
a) (+6,5) · (-2,8) =

b) (- 7,5) : (-1,5) =

c) (-12/3) :(+ 4) =

d) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 6.27 m3 = ................... dm3
b) 2,3 hl = ...............liter
c) 150 perc = ...............óra
d) 28000 g= .................kg


3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

3a + 4b - 3a + 6b + 5a - 7b =



4. Add meg az A és a B halazok unióját, metszetét!

A = 2 ; 3 ; 4 ; 5 , 6 B = 2; 3 ; 6


5. Egy kör sugara 4,6 cm. Határozd meg a kör kerületét és területét! (Használhatod a kalkulátort!)

https://www.calkoo.com/hu/kor-kerulete-es-terulete-kalkulator

6. Számítsd ki a téglatest felszínét és térfogatát, ha az éleinek hossza:

a= 6,5 m

b= 4 m

c= 3,2m

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
a) (+6,5) · (-2,8) = -18,2

b) (- 7,5) : (-1,5) = 5

c) (-12/3) :(+ 4) = -1
Magyarázat:
a) ( + )•( - )= -
b) ( - ) : ( - ) => ( - ) • ( - ) = +
c) ( - ) : ( + )=> ( - ) • ( + ) = -
2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 6.27 m3 =627 dm3
b) 2,3 hl = 2300 liter
c) 150 perc = 2,5 óra
d) 28000 g= 28 kg
Magyarázat:
a)1 m³ = 1000 dm³ , 1000 dm³= 1m³
b) 1hl = 100 l , 100l =1hl
c) 1 óra = 60 perc 2óra 120 perc 2,5 óra= 150 perc
3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

3a + 4b - 3a + 6b + 5a - 7b = 5a+3b
3a -3a + 5a = 5a
4b+6b-7b= 3b

4. Add meg az A és a B halmazok unióját, metszetét!

A = 2 ; 3 ; 4 ; 5 , 6 B = 2; 3 ; 6
A ∪ B= 2,3,4,5,6
A ∩ B = 2,3,6
Magyarázat : (kép)
A ∪ B => unió
A ∩ B => metszet
0