Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
ABC háromszög: AB=22, AC=48, A -nál 120° van.T=?, K=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Cosinus tétel
c²=22²+48²-2·22·48·cos120=3844
c=62
K=22+48+62=132
A magasság a BC szakaszt (c) két részre osztja: x és c-c
A két derékszögű háromszögre felírjuk a Pitagorasz tételt
m²=48²-(62-x)²
m²=22²-x²
48²-(62-x)²=22²-x²
x=16,32
m²=22²-16,32²
m=14,75
T=c·m/2=457,25
0