Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
487
Hány kW-os a 100 kg tömegű gokart motorja, ha 2 m/s sebességről 72 km/h sebességre 6 s alatt gyorsult fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v₁=2m/s , v₂=72km/h=20m/s
ΔE=W=1/2·m·(v₂²-v₁²)=0,5·100·(400-4)=50·396=19800J
P=W/t=19800/6=3300W=3,3kW
1