Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Új ismeretlen bevezetése! Egyenletek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
A feladatok a következők a 2-at kivéve. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3)
y=x²-5
y²=3y+4
y²-3y-4=0
y₁=-1 és y₂=4

-1=x²-5
x²= 4 ebből x₁=2 és x₂=-2
4=x²-5
x²=9 ebből x₃=3 és x₄=-3
1