Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
Egy áruházban háromféle átmérőjű edényt árulnak: a,20cm b,24cm c,28cm.
Legalább milyen magas ezekből az az edény, amelynek a térfogata 4liter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4 liter=4 dm³=4000 cm³
4000 cm³=(r²π)×m
a,
ha r=10 cm
4000 cm³=(10²×3,14)×m
m=12,739 cm
b,
Ha r=12 cm
4000 cm³=(12²×3,14)×m
m=8,846 cm
c,
Ha r=14 cm
4000 cm³=(14²×3,14)×m
m=6,499 cm
0