Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok:Sorozatok,számtani sorozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
1. A ballagás előtt a hetedikesek díszítették az osztályt. A lányok kis virágokat rajzoltak a táblára legyező alakban. A legalsó sorba 5 virág került. Minden sorban kettővel több virág volt, mint az alatta lévőben. A 12 lány mindegyike egy-egy sor virágot rajzolt.

a, Mennyi virágot rajzolt az utolsónak sorra kerülő lány?

b, Hány virágot rajzoltak a lányok összesen?

2. Havonta 1,5 centit nő a hajam. Mennyit nő egy év alatt?



3. Egy színház nézőterén az első sorban 16 ülőhely van. Minden sorban 3-mal több szék van, mint az előtte levőben.

a. Hány szék van a 18. sorban?

b. Hányan férnek el összesen a 18 soros színházban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1=5
d=2
a, Mennyi virágot rajzolt az utolsónak sorra kerülő lány?
a12=a1+11·d=5+11·2=27 db virágot rajzolt az utolsó lány

b, Hány virágot rajzoltak a lányok összesen?
S12=(a1+a12)*12/2=(5+27)*12/2=192 db virágot rajzoltak összesen

2. Havonta 1,5 centit nő a hajam. Mennyit nő egy év alatt?

12*1,5=18 cm-t nő a hajam.

3. Egy színház nézőterén az első sorban 16 ülőhely van. Minden sorban 3-mal több szék van, mint az előtte levőben.
a1=16, d=3
a. Hány szék van a 18. sorban?
a18=a1+17·d= ide behelyettesítesz és kijön a végeredmény

b. Hányan férnek el összesen a 18 soros színházban?
S18=(a1+a18)*18/2= ezt is rád bízom. :)


1