Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlet (utolsó)

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Végezd el a teljes négyzetté alakítást!

(x-4)²=..........
(x+2)²= x²+……..+4
(y-5)²=……..-10y+……
x²+6x= (x+3)²-…….
y²-5y= (…..-2,5)²-6,25
x²-8x=(x………)²-16
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, egyenlet, négyzet, alakítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x-4)²= x²-8x+16
(x+2)²= x²+4x+4
(y-5)²=y²-10y+25
x²+6x= (x+3)²-9
y²-5y= (y-2,5)²-6,25
x²-8x=(x-4)²-16
1