Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
A könyvszekrényünk 3 polcán összesen 240 könyv van.A legfelső polcon a középső polc könyvei számának 2 szeresénél 2 vel több könyv van, hány könyv van egyes polcokon?írd fel az egyenletet mind 3 polc könyveinek számát add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nem írtál el valamit, nem írja hogy mennyi van a legalsó polcon.
0

a könyvszekrényünk 3 polcán összesen 240 könyv van. a legfelső polcon a középső polc könyvei számának 2 vel több könyv van,a legalsón a középsőnél 10 zel kevesebb könyv van.hány könyv van az egyes polcokon? írd fel az egyenletet ! mind 3 polc könyveinek a számát add meg!
0

a könyvszekrényünk 3 polcán összesen 240 könyv van. a legfelső polcon a középső polc könyvei számának 2 vel több könyv van,a legalsón a középsőnél 10 zel kevesebb könyv van.hány könyv van az egyes polcokon? írd fel az egyenletet ! mind 3 polc könyveinek a számát add meg!
Legfelső polc: 2x+2
Középső polc: x
Legalsó polc: x-10
Összesen
4x-8=240
4x=248
x=62
Így a polcokon:
Legalsón 52, középsőn 62 és a legfelsőn 126 könyv van
0