Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
egy téglalap hosszabbik oldala a rövidebb oldal 3 szorosánál 2 cm hosszabb. a téglalap kerülete 44 cm.Milyen hosszúak az oldalak? A,Írd fel az egyenletet
b, számold ki mindkét oldalát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rövidebb oldal: x cm
Hosszabb oldal: 3x+2
K=2(a+b)=2(x+3x+2)=8x+4
8x+4=44 cm
8x=40 cm
x=5 cm
Így oldalai: 5 cm és 17 cm
0