Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alapvizsga egyik feladata

Főoldal » Középiskola » Matematika
824
10. Számítsa ki egy szabályos húszszög átlóinak számát!
11. Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:5:11. Hány fokos a legkisebb szög?
12. Írja fel 24 és 80 legkisebb közös többszörösét és legnagyobb közös osztóját! Számítását részletezze!

Előre is köszönöm a válaszokat :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10. Számítsa ki egy szabályos hússzög átlóinak számát!
20·(20-3)/2=170 db átló

11. Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:5:11. Hány fokos a legkisebb szög?
2x+5x+11x=180 fok
x=10 fok
A legkisebb szög: 2*10=20 fokos

12. Írja fel 24 és 80 legkisebb közös többszörösét és legnagyobb közös osztóját! Számítását részletezze!
24=2*2*2*3
80=2*2*2*2*5

LKKT=2*2*2*2*3*5=240
LNKO=2*2*2=8
0