Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Írd fel a kör egyenletét, ha az átmérője végpontjának a koordinátái: (0;4) és (6;2)

Hálásan köszönöm a segítséget, ez most életmentő! :-)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, egyenlet, koordináta, átmérő, végpont
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A(0;4) és B(6;2)

K(3;3)
AK(3;-1)
r=gyök alatt (3²+(-1)²)= 10 

(x-3)²+(y-3)²=10
1