Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Határozza meg az e és f egyenesek metszéspontjait, ha egyenleteik:
e: 2x-8y-2=0
f: 4x+y-21=0

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e: 2x-8y-2=0
f: 4x+y-21=0 --> y=21-4x

2x-8(21-4x)-2=0
x=5 és y=1
M(5;1) a metszéspont
0