Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Az x2+y2=100 egyenletű körnek határozza meg azon pontjait, amelyeknek ordinátája (második koordinátája) -6!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x2+y2=100
y=-6
Megoldod ezt az egyenletzrendszert.
x²+(-6)²=100
x²=64
x1=8 és x2=-8
A keresett pontok: P(8;-6) és Q(-8;-6)
0