Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy derékszögű háromszög befogói 5cm, illetve 12cm hosszúak. Számítsa ki a háromszög köré írható kör sugarát!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, háromszög, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5²+12²=c² amiből c=13 cm
Körül írt kör sugara R.
R=c/2=13/2=6,5 cm
0