Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oxidációs számok

Főoldal » Középiskola » Kémia
925
Állapítsd meg és írd fel az egyes atomok oxidációs számait a következő vegyületekben illetve ionokban? KC1O4,H3P, Mg(OH)2, Cr2O7-2, H2SO3
Savak : erős HCL, HNO3, H2SO4, közepes_H3PO4, gyenge-H2CO3
Bázisok: erős-KOH, NaOH, Ca(OH)2, közepes-Mg(OH)2, gyenge-NH4OH
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
HCl h I cl -I
HNO3 O -II (3X-II=-6) H I (1)ÉS A N V(5)
KOH OH -I(-1) K I(1)
H2SO4 = O (-2×4=-8) H (1×2=2) S VI(6)
0

H3PO4 O(-2×4=-8) H (3×1=3) P V(5)
H2CO3 O (3×-2= -6) H (2×1=2) C IV(4)
NAOH OH I (-1) NA I( 1 )
CA(OH)2 OH (-1×2=-2) CA II( 2)
Mg(OH)2 OH (2×-1= -2) Mg II(2)
NH4OH OH-I(-1) H (4×-1=-4) N V (5)
0

H2SO3 O(-2×3=-6) H (2x1=2) S IV(4)
0