Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány gramm KOH szükséges 25.3 g H2SO4-attartalmazó oldat közömbösítéséhez?

Főoldal » Középiskola » Kémia
458
Hány gramm KOH szükséges 25.3 g H2SO4-attartalmazó oldat közömbösítéséhez?
Milyen kémhatűsú a (NH4)2CO3 só vizes oldata? Miért?
Fejezd be a következő elektronátmenettel járó reakciót!
Ca + O=
Írd le az oxidációt és a redukciót!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2KOH + H2SO4 = K2SO4 + 2H2O
Ebből indulj ki.

(NH4)2CO3 = semleges kémhatás
Mert NH3 gyenge bázis és H2CO3 gyenge sav közömbösítésekor jött létre.

2Ca + O2 = 2CaO
Ca = oxidálódik
O2 = redukálódik

0