Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segìtsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
702
Egy téglalap oldalai 6 és 10 cm hosszúak. A téglalapot megforgatjuk először a hosszabb, majd a rövidebb oldala mentén, így két hengert kapok. Melyik henger felszíne nagyobb és mennyivel? 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A=2·r²·π+2·r·π·m
Hosszabb oldal körül forgatva r=6 cm, m=10 cm
A=2·6²·π+2·6·π·10=192π cm²
Rövidebb oldal körül forgatva: r=10 cm, m=6 cm
A=2·10²·π+2·10·π·6=320π cm²

Innen már menni fog Neked is.
1