Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekre mi a válasz ? Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Mivel 16+23 nem nagyobb, mint 40 ezért a háromszög nem létezik.
b) Mivel 5,6+9>10,5 ezért a háromszög létezik, 5,6²+9²≠10,5² ezért nem derékszögű
c) Mivel 7,8+16>17,8 ezért a háromszög létezik, 7,8²+16²=17,8² ezért derékszögű
d) Mivel 28+39>49 ezért a háromszög létezik, 28²+39²≠49² ezért nem derékszögű

2²+2²=x² amiből x= 8 =2,8
3²+x²=4² amiből x= 7 =2,6
x²+1²=2² amiből x= 3 =1,7
0