Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

D e kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d) trapéz
a = 7cm
c = 5cm
T = 48cm²

m meghatározása a területképletből történik:

T = (a+c)*m/2
48 = (7+5)*m/2
96 = 12*m
8 = m

e) háromszög
a = 14cm
b = 10cm
ma = 15cm

mb meghatározása a területképletből történik

T = a*ma /2= 14*15/2 = 105cm²
T = b*mb /2
105 =10*mb /2
mb = 21cm
0