Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Mekkora annak a körnek a sugara, amelynek egy 16cm hosszúságú húrja a kör középpontjából 120 fokos szögben látszik?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kor, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A koszinusz tételt felírva:
16²=r²+r²-2·r·r·cos120⁰
16²=2·r²-2·r²·(-1/2)=3r²
16²/3=r²
16· 3 /3=r
9,24=r
0