Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszöge 25 fok, átfogója 42cm. Számítsa ki a befogóinak hosszát!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sin(alfa)= szöggel szemközti befogó/átfogó

sin(25 fok)=a/42
a=17,75 cm

cos(25 fok)=b/42
b=38,06 cm

Javaslom, hogy a függvénytáblázatból keresd ki a sin és cos képleteit derekszögű háromszögekre!
1