Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Oldja meg a lg(x-3)=3 egyenletet a valós számok halmazán!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, egyenlet, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lg(x-3)=3, kikötés x-3>0 amiből x>3
Lg(x-3)=Lg1000
A logaritmus függveny szigorú monotonítása miatt
x-3=1000
X=1003
Ellenőrzést rád bízom.
0