Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki segítsen! Csatoltam képeket.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
(Maxim munkafüzet.151.oldal végig, 152.o/41.)
Nemsokára le kell adni és örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
37. feladat:
T(paralelogramma)= a·ma=b·mb

a) a= 9 cm, ma=5 cm
T(paralelogramma)=9·5=45 cm²

b), c) és d) feladatot ugyanígy meg tudod csinálni.

38. feladat:
K(paralelogramma)= a+b+a+b=2·(a+b)

a) a=4,5 cm, b= 6 cm
K=2·(4,5+6)=21 cm

b) 18 cm²= 4,5·ma amiből ma=4 cm
18 cm²= 6·mb amiből mb=3 cm

39. feladat:
ma=32 mm; mb=24 mm; T=38,4 cm²=3840 mm²
3840=a·32 amiből a=120 mm
3840=b·24 amiből b=160 mm
K=2*(120+160)=560 mm

40. feladat:
T(trapéz)=(a+c)*m/2
a) T=(6+4)*2,5/2=12,5 cm²
b) és c) feladatot ugyanígy megcsinálod én nem fogom feleslegesen koptatni a klaviatúrámat. :)

41. feladat első sor:
a=13 cm, m=4 cm; T=42 cm²
42=(13+c)*4/2
c= 8 cm

b) és c) feladatot ugyanígy megcsinálod

1