Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai reladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Egy háromszög 15, 21, 32. Mekkora a háromszög legkisebb szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=15, b=21 és c=32
Kisebb oldallal szemben kisebb szög van. Felírod a koszinusz tételt az a oldalra.

15²=21²+32²-2·21·32·cosα
cosα=0,9226
alfa=22,69 fok
0