Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek20

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most fiatalabbik 5 éves
Most idősebbik: 20 éves
X év múlva az idősebb: 20+x
X év múlva a fiatalabbik: 5+x
3(5+x)=20+x
15+3x=20+x
15+2x=20
2x=5
x=2,5 év múlva lesz
A fiatalabbik 7,5 éves lesz és az idősebbik 22,5 éves lesz
0