Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek10

Főoldal » Általános iskola » Matematika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Áremelés előtt az ár:x
Áremelés után az ár:1,1x
1,1x=66/3
1,1x=22
x=20
Az áremelés előtt 20 ft volt egy kifli
0

3 darab 66 forint
1 darab 22 forint
Ami 20 forintról lett 10 %-os
Így 1 darab kifli 20 forint volt és
3 darab kifli pedig 60 forint volt
0

3 db kifli 66 Ft, akkor 1 db kifli 22 Ft-ba kerül az áremelkedés után.
X×1,1=22 amiből x=20 Ft tehát ennyibe került egy darabkifli az áremelkedes előtt.
0