Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek9

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
38+x=(8+x)*3
38+x=24+3x
14=2x
7=x
Vagyis 7 év múlva lesz 3-szor annyi idős
0

Most fia: 8
Most apa: 38
X év múlva fia:8+x
X év múlva apa: 38+x
3(8+x)=38+x
24+3x=38+x
24+2x=38
2x=14
x=7 év múlva lesz
0