Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
291
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik szám legyen x, a másik 2250-x.
(2250-x)*0,12=0,18x
270-0,12x=0,18x
270=0,3x
900=x
Vagyis az egyik szám 900, am ásik 2250-900=1350
(2250-x)*0,18=0,12x
405-0,18x=0,12
405=0,3x
x=1350
Vagyis az egyik szám 900 a másik 2250-900=1350.
Teljesen mindegy melyik módszerrel van leírva, nem kell mindkettő sem.
1