Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1137
d, Egy egyenes henger alakú pohár átmérője 10 cm. Mekkora a pohár magassága ha 44 ml víz fér bele?

c, Milyen magas a 2,5 l-es edény, ha a belső átmérője 18 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
d:
r=5cm
V=44ml=44 köbcm
44=5 a négyzetenxπxM
44=25πxm
m=0.56cm
c:
V=2,5l=2,5 köbcm
r=9cm
2,5=81πxM
M=9,8cm
1

Először is:
1 liter = 1 dm³

Azaz
c)
V = 2,5 liter = 2,5 dm³
d = 18 cm = 1,8 dm
r = 9 cm = 0,9 dm

V = r²πM
2,5 = 0,9²·π·M
azaz:
M = 2,5/0,9²·π = 0,98 dm = 9,8cm
Módosítva: 9 éve
1