Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgősen kellene! Levezetéssel :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
Ezeket kellene megoldani ha lehet akkor nem csak magát az eredményt hanem azt is hogyan kell megoldani előre is megköszönnöm! További szép estét!
Feladatok :
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TÖRTEK, egyenletek, 6. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x+1)/2-1=6
(x+1)/2=7
x+1=14
x = 13

(5x+3)/2=9
5x+3=18
5x=15
x=3

(6x+2)/5=4
6x+2=20
6x = 18
x = 3

(5x+4)/2+7=14
(5x+4)/2=7
5x+4=14
5x=10
x=2

9(x+1)/7=18
9(x+1)=126
x+1=14
x=13
1