Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1372
Mekkora utat tesz meg vízszintes talajon ahol μ= 0,25, a 8 m/s sebességgel ellökött test?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
μ=0,25
v=8 m/s
g=10
F = m · g · μ
E= F · s = m · g · μ · s E=1/2 m · v²
ezért
m · g · μ · s = 1/2 m · v² /:m
g · μ · s = 1/2 v²
behelyettesítve
10 · 0,25 · s = 1/2 · 8² /:10 /:0,25
s = 0,5 · 64 / 10 · 0,25
s = 32 / 2,5 / ·2,5
2,5 s = 32 /:2,5
s = 12,8 m



0

μ=0,25 
v=8 m/s
g=10
F = m · g · μ
E= F · s = m · g · μ · s E=1/2 m · v² 
ezért
m · g · μ · s = 1/2 m · v² /:m
g · μ · s = 1/2 v² 


10 · 0,25 · s = 1/2 · 8² /:10 /:0,25
s = 0,5 · 64 / 10 · 0,25 
s = 32 / 2,5 / ·2,5
2,5 s = 32 /:2,5
s = 12,8 m
0