Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Egy háromszög belső szögei: α= 32° és β=85°.

Határozd meg a hiányzó belső szög, illetve a külső szögek nagyságát!

γ = ….. α’ = …… β’ = …… γ’ = ……



A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, sürgős, Matematika, háromszög, dolgozat, doga
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
gamma=180-32-85=63 fok
gamma vessző=180-63=117 fok
alfa vessző=180-32=148 fok
béta vessző=180-85=95 fok
1