Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
602
Algebrai kifejezésekkel add meg a számítás tervét ezután végezd el az összevonásokat majd a helyetesítéseket.
d),e) feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d:
legfiatalabb: x=500.-
hetedikes: 7x=3500.-
gimnazista: 8x+500=4500.-
Összesen:8500.-
1000.-

e:
láda=x
vödör=y
első nap: 5x+3y
2.: 2x+15
3.:12x+2y
A ládába 34x-et a vödörbe 6y-t szedett.
vagyis 510kg(34x15) a láda és 36kg(6x6) a vödör
0